Forumas > Vaikų mityba ir žindymas > Ką valgo 10 mėn kūdikiai.
Eli.lt
Eli.lt

2007-10-19 16:01

Mano dukrytei 10 mėn. Ir su maistu mums labai sunku. Valgo labai mažai
ir nenoriai.
Žinau, kad karvės pienuko negalima, tačiau sriubytės ir košytės su pienuku jai pačios skaniausios.
Dar valgom žuvies, yvairių daržovių, makaronų (žvaigžutes), varškę, nors ir nelabai galima.
Gal pasidalinkim patirtim, nes man daugiau nebėra kūribiškumo pagaminti savo išrankiajai dukrai.

Eli.lt
Eli.lt

2007-10-19 21:46

Nieko baisaus tas karvės pienas 10 mėn. vaikui, jei jis tam pienui nealergiškas O jei baiminiesi, kad nelabai gerai pienu gardinti - tai ar nebandei mišinuku? Aš savo dukrai iki 1 m. visada košes tik mišinuku gardindavau. Rekomendacija į košę pilti motinos pieno man atrodė, švelniai tariant, neskani: kai kartą tokį eksperimentą padariau, pati pakraupau nuo pavandenijusios konsistencijos košės

O šiaip tas jūsų meniu pakankamai įvairus. Tarp tavo išvardintų produktų nepastebėjau vaisių tyrelių - juk jas irgi tikriausiai valgo?
Varškytę galima kartais pakeisti jogurtu ar kefyru (jei gers) - kiek žinau, rauginti pieno produktai vaikams sveikiau

Tiesa, dar tokio amžiaus savo dukrai duodavau putpelės kiaušinių, bet, ko gero, jau galima ir vištos kiaušinio, jei tik vaikas nealergiškas.

Eli.lt
Eli.lt

2008-12-23 12:53

As nuo 4 men duodu karves pienuka ir mums jis puikiai tinka.... Jei vaiko nealergizuoja, tai gali duoti ir nesukti sau galvos....

Laima
svečias

2011-12-05 12:51

Dar gali pabangyti isvirti tokia sriubyte: is ryziu, morku mesytes,  kopustu  bulbiu. mano bukryte tai labai skaniai ja valgo :)

Pediatre
svečias

2012-02-24 13:54

Eli.lt 2008 12 23
As nuo 4 men duodu karves pienuka ir mums jis puikiai tinka.... Jei vaiko nealergizuoja, tai gali duoti ir nesukti sau galvos....

Karves pienu nerekomenduojama keisti kudikio misinelio iki metu laiko ne del to,kad gali ar negali alergizuoti,o todel,kad karves pienas neturi pakankamai gelezies kiekio BUTINO kudikiams. Bukite atsargi su patarimais,jei nesate pakankamai pasidomejusi pakankamai apie kudikio mityba.

monika
svečias

2012-04-30 08:44

as savo dukrytei pradejau piena duoti nuo tada kai jau pati nebemaitinau,as labai pries misinelius,pabandem ,bet iskarto atsisakem.mums sendiena kaip tika 10 men,valgom viska,na bent jau paragaujam,labai meksta ryziu dripsnius su uogytemis,sausainiukus su pienuku,labai valgom vaisius su svrskyte,zuvyte ,versiuko sirdyte,na mes daug maz jau viska ir valgom.

Viršun ^ | Forumas > Vaikų mityba ir žindymas > Ką valgo 10 mėn kūdikiai.

Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (9)