Forumas > Skundų knyga > Marinuota mėsa. Išmečiau...
1
 
 
 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-25 20:30

Nusipirkau Biovelos marinuotą šviežios mėsos kiaulienos sprandinę, kuri labai dailiai atrodė, marinuota (pasak pakuotės) natūr. žolelėse ir įfarširuota sūriu. Atrodė labai gražiai, kol neiškepiau orkaitėje..

Rezultatas: smirdanti lyg parūkytų kumpiu mėsa, skonis , spalva (mėsos) šviesiai rožinė, lyg nebūtų kepta.

Kodėl tokia rožinė??? Kuo ji buvo prieš tai mirkyta, marinuota, kad gavosi ne kepta, o rožinė??????

Niekas nevalgė.

Išmečiau į šiukšlinę

Tokio šūdo (geresnio žodžio nerandu) seniai nepirkau.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-25 21:11

cia tai siaubas, atrodo zinai ka perki bet gali nusipirkti visiska s

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-26 11:10

Cituoti(išlepinta @ Feb 25 2007, 08:30 PM) 8875
Kodėl tokia rožinė??? Kuo ji buvo prieš tai mirkyta, marinuota, kad gavosi ne kepta, o rožinė??????

Yra keli variantai:
1)Mirkyta klio permanganate "margancovke" (laibiausiai tikėtina)
2)Būna kai ilgai mėsa pasimarinuoja, tai pasidaro rožinė, bet čia kalbu apie namų salyguose marinuotą mėsą...

Sykį ir aš pirkau marinuotą mėsą... kvapas (nekeptos) ir vaizdas buvo geras, bet kai pradėjau kepti po virtuvę pasklido tokių pūvėsių kvapas, kad irgi mečiau į šiukšledėžę Nuo to laiko neperku jokios marinuotos mėsos

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-26 21:40

Ir dar ne pigi

Niekada marinuojant namų sąlygomis mėsos nepasidarė ružavos, kai jas kepi

Eilinį kartą nusivyliau ir tiek. Daugiau nebepirksiu ir jums nepatariu

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-28 10:20

Iš vienos kolegės gavau laiškelį apie Iki ir Maximos užkulisius. Kaip supratau, ten realūs buvusių darbuotojų atsiminimai - yra ir geresnių, ir, deja, blogesnių. Nežinau, kiek tai tikėtina, bet tiesiog pasidalinsiu... Paskaičius juos man irgi kiek atšoko fantazija pirkti ką nors marinuoto (nes tam galima imti jau pasibaigusio galiojimo terimino mėsą) ar malto


IKI ir Maximos uzkulisiai (uzuojauta mums visiems)





Buvusiu ir esamu darbuotoju pasakojimai, kaip marketuose pateikiamas
maistelis:



Kaip mišrainės ar dešros paruošiamos pardavimui IKI parduotuvėse :
čia turbūt visiems aišku, panašiai kaip maisto produktų sudėjimas lentynose-
priekyje besibaigiantys ar pasibaigusio galiojimo, o pačiam lentynos gale
šviežiausi produktai.
Taip ir su salotomis- salotų likučiai inde iškraunami į viršų, o šviežiena
patalpinama indo dugne. Į parduotuvę atvežamuose didelės talpos salotų
induose paviršius būna kokiu 5 cm padengtas majonezu(arba į jį panašiu) ir
tam, kad po to šį majonezą panaudoti salotų atšviežinimui. Dešrytės
apipjaustomos minimaliai (nes tos nuopjovos sveriamos ir pateikiamos
skyriaus vedėjui (apskaitymui). Jei atsidanda koks pėlesiukas ar glitėsis,
jis nuplaunamas ir dešrytė vėl kaip šviežia guli vitrinoje, o klientui
paklausus ar šviežia - be abejo šviežia...
Tiesa, tokių dalykų kaip kažkokių cheminių preparatų naudojimas norint
suteikti produktams tinkamą išvaizdą, neteko pastebėti. Na bet ko tik jie
neprisigalvoja



Etatinė mišrainių plovėja:Mišrainės yra plaunamos visuose prekybos centruose
ir daugumoj parduotuvių, nes neįmanoma numatyti kiek bus parduota, o vakare
jos yra "sutvarkomos", kitą dieną kad gražiau atrodytų yra primaišoma
šviežios, tad skanaus!



as dirbau IKI. Irgi zinau kad perplaudineja misraines. po to prideda daug
majonezo arba aliejaus kad nesijaustu skonis pasenusiu darzoviu. o is tuoj
galiojimo laika praradusios mesos padaromas farsas, dar po toto kotletai
iskepami, jei ir tas nepraeina padaromos picos...



Alinka:Na visi prekybos centrai panašiai daro:
Mesa ant ribos galiojimo perplauna su Fairy
Galiojimus labai puikiai sugeba padirbti(esu dirbusi prekyboj tad puikiai
žinau visas aferas)
Mišrainės senas,maišo su sviežiom ir ko puikiausiai parduoda
Supelejusia duona supjausto ir iskepa su česnakais(niam niam kaip mums
visiems skanu)
Vasia
...ir misraines plauna
-ir sugedusius sausainius ispakuoja ir parduoda kaip sveriamus.
-ir is sugedusios mesos padaro "saslykus", "kotletus", "farsa" ir t.t. ir
pan. (Kuriais jau apsinuodijo ne vienas mano ir tikriausiai jusu pazistomas)

-ir sugedusia vistiena kepa griliuose.
-ir Maksima prasuka nelikvidus per Delano. (Pabandyk ivertinti karsto
kepsnio su prieskoniais, miesos kokybe)
Zodziu visi pusfabrikaciai ir gatavas maistas prekybos centruose yra
padaromi is produktu, kuriu neimanoma parduot "as is".



Apie galiojimo laiką galiu pasakyti, kad ant kai kurių prekių jį galima
lengvai pašalinti su acetonu ir parašyti naują. O kad kai kur iš senos,
papelijusios duonos kepa duoną su česnaku - taip pat tiesa. Aš pati taip
kepiau, todėl dabar fasuotos duonos su česnaku neperku...
Desru plovejas Na kai buvau studentas ir vasara reikejo padirbeti, tai
visada apgliaumijusius saliamus su ranksluosciu ir aliejum pereidavom, kad
svieziai blizgetu. Nuo sveriamu desreliu jau sandel nulupdavom etiketes, kad
nesimatytu kada galiojimas baigesi nu arba perpildavom i ta deze, kur
nesibaige. Nu ir visokiek kitokie bairiai, gyvent tai reikia O esme kad cia
tik sandely galiojimas pasibaiges, gi po to stovi pardavime, o veliau dar ir
jusu saldytuve .



as dirbu ne maximoj , bet IKI parduotuvej . savo ruoztu noriu jums
papasakoti kokia tvarka yra pas mus .
Pasakysiu kad is ryto tikrai galima rasti vakaryksciu bandeliu ir misrainiu
, bet tik iki pietu kol neatvezha nawju .aisku kiekvienoje parduotuveje
pristatymo laikas skiriasi . gal kaikurios gawna ir anksti ryte , nes prekes
pradeda vezioti nuo 6 ryto.
taciau kai tik atvezha nawja produkcija sita kas lieka reikia ismesti , net
saviems nelabai leidzia nukainuotu nuspirkti , nes valdzia bijo kad higienos
inspekcija ras spintelese.
man tai pikciausia kad jie isvis nieko nenukainuoja . viskas yra metama lawk
. misraines , bulkutes ir vaisiai . konteiniariai rakinami .
Prancuzai labai bijo bawdu tai man rodos ne veltui yra viena brangiausiu
parduotuviu



Barskuole: "Niekad nepirkit farso ir desreliu..Zinot kodel? Todel, kad kai
baigiasi prekybos
garantinis zaliai mesai, ta pasenusia sumala ir per puse maiso su
gera..Pasene zali
visciukai yra isplaunami ...su Fairy (!!), tada privaromi prieskoniu ir
kepami..Desreles palaidos, kurios irgi besibaigiancios, nuplaunamos, taip
dar pora
dienu jos palaiko prekine isvaizda, nors realiai jau yra
apgliaumijusios..Sausainiai is pakeliu, tokie kaip "Gaidelis" ir pan, kai
pasibaigia galiojimas, yra ispakuojami ir verciami i tokias dideles dezes ir
pardavinejami jau kaip sveriami..Salotos perplaunamos, bet ne visos..o tos
kur perplaunamos, dar papildomos siek tiek svieziomis, ir tada uzvaroma
nauja padazo porcija...


 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-02-28 11:50

Bet vistiek mes perkam tą šlamštą, nes neturim kur dėtis

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-03-10 11:05

Yra galimybė nepirkti. Nepirk surogatų, o pirk šviežios mėsos gabalus, po to pati marinuok.

Tas pabandymas su marinuota mėsa buvo iš dyko buvimo, galvojau, va, pabandysiu kažką naujo
Prisibandžiau..

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-03-10 11:55

šiaip tai atsargiai žiūriu į tokio tipo ex darbuotojų pasisakymus, nes esu mačius juos pačius perkant nukainuotus vaisius, mėsutes, faršiukus ir t.t. O iš darbo , ypač tokio menkai apmokamo, išėję/išmesti žmonės ilgai lieja pagiežą, taip tikėdamiesi pakenkt ex darbdaviui ... Esu susidūrus ir su pagiežingais "nuskriausstais tiesos liudytojais' iš kitos gamybos srities ... Niegada netikiu vienašališkais pareiškimais, manau, kad pažeidimų/broko būna visur, kartais netgi iš keršto "valdžiai', o ne dėl jų pačių tokios politikos, bet taip pat manau, kad per toookius kiekius prekybcentrių, jei masiškai būt prekiaujama šlamštu, nusiskundimų būt daugiau ir jokios akcijos/reklamos/išpardavimai nepadėtų ... Be je mažose parduotuvėlėse (sakau iš patirties) yra mažiau žinių ir galimybių prognozuot ir planuot prekių srautus, tad ir "maistinio antikvaro" įsigyt tikimybė lygiai proporcinga pardavėjos sąžiningumui (o tokių, deja, vienetai )

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-05-25 14:55

Kaimynė turguje prekiauja rūkytomis dešromis,tai savo akimis mačiau,kai parsinešusi namo supelijusias dešras su Cifu plovė.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-05-27 18:14

aš rimi nusipirkau [pasenusias kulšeles,atrodė nieko,bet [radėjusi kepti visas butas smirdėjo teko viską išmesti

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-05-28 09:23

Aš marinuotų produktų stengiuosi nepirkti, nes juos dažniausiai marinuoja jau pasenusius Yra didelė tikimybė, kad apsinuodysi Šiaip neatsisakau pirkti produktus vakuminiuose įpakavimuose

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-05-28 14:46

o aš va susigundžiau skubėjau sakau tik fakt į orkaitę ir gerai bet va gavosi visai engerai
o dėl vakuminių ir aš perku dažnai,na man patikimiau nei sveriantys atrodo,net nežinau kodėl

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-05-30 11:05

Man atrodo, tos kurios marinuotos mėsos, jos visos jau būna šiek tiek pastovėjusios. Juk marinatas užmuša ir natūralų kvapą ir skonį, todėl taip ir daro.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-11 13:45

Utenos OKO vištienos šašlykas be kaulo - iškepiau, paragavau, išmečiau: siaubingai sūru ir neįmanoma valgyti. Šitą šašlyką visuomet rinkdavausi tik dėl to, kad jis ne toks sūrus kaip kitų gamintojų ir visada skanus. Šį kartą nusipirkau visišką priešingybę Teks ieškoti naujos firmos

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-11 18:05

Skaitėt?

Dabar jau nebepasitikėsiu nė viena parduotuve... Ko gero, teks darytis vegetare

Pasiskaičiau, ir neseniai Rimi pirkta veršiena, kurios troškinuklą šiandien pasigaminau, tokia apkartus pasirodė... Nors gaminau dar neskaičiusi straipsnio ir ji man atrodė visai skani...

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-11 21:46

Cituoti(Corida @ Jun 11 2007, 06:05 PM) 16091
Skaitėt?

Aga, skaičiau Ir jiems nė motais, sumokės baudą ir toliau pūvėsiais prekiaus

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-12 08:47

Perskaičiau. Bet... iškyla klausimas: kur pirkti? Kokios alternatyvos? Turgus, į kurį vos įėjus dvokia mėsa?

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-12 10:48

Alternatyva - tapti vegetarais

Juk pašvinkusių salotų ar agurkų tai niekaip nenuslėps - plika akim matoma

Bet, aišku, ši alternatyva - ne man.

O aš tai drąsiausiai jaučiuosi bent jau paukštieną pirkdama firminėse paukštyno parduotuvėse (berods Kaišiadorių). Ten produkcija šviežia, žmonių nuolat gausu, apyvarta, matosi, eina... tikiu, kad labai jau ten mėsytė neužsistovi, o , beto, tikiu, akd ten - tikrai prekė lietuviška

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-12 11:06

Cituoti(Corida @ Jun 12 2007, 10:48 AM) 16121
Bet, aišku, ši alternatyva - ne man.

Ir ne man

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-06-12 19:39

Šiandien išgirdau per žinias, kad dėl antisanitarinių sąlygų Kalvarijų turgavietėje uždrausta prekiauti mėsa. Iš tikrųjų niekada ten ir nepirkdavau - vos įėjus į paviljoną pradėdavo tąsyti nuo kvapų "paletės".

 
1
 
 
 
 

Viršun ^ | Forumas > Skundų knyga > Marinuota mėsa. Išmečiau...
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (9)