Forumas > Gaminimas ir receptai > Čeburekų receptas
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-01-20 12:23

Labai noriu išmokt gamint juos.Pasidalinkit,jei kas žinote,bandžiau pagal internetinį receptą daryt,tešla nesigavo.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-01-20 23:36

NR.1 tešlai – 110 g miltų, 50 g vandens, 2 g druskos, 5darui – 78 g avienos ar kiaulienos, 15 g svogūno, pipirų pagal skonį, 10-15 g vandens.

Įdarui mėsa sumalama mėsmale kartu su svogūnais, įdedama druskos, pipirų, įpilama vandens ir padaroma maltinių masė.

Tešla pyragėliams užmaišoma kaip makaronams. Ji daroma iš vandens, druskos ir miltų. Tešla gerai keletą kartų iškočiojama apvaliais ratukais. Kraštai aptepami išplaktu kiaušiniu, dedamas įdaras, pyragėlis užlenkiamas pumėnulio forma. Apipjaunama rantuotu peiliuku ir dedama į įkaitintus riebalus. Kepama, kol viena pyragėlio pusė apgelsta, po to apverčiame. Pyragėliai turi aliejuje plaukti, o ne gulėti ant keptuvės dugno.

Iseina 3 ceburekai.


NR.2 TEŠLAI: 2 kiaušiniai,1 šaukštas valgomos sodos, 2 šaukštai grietinės(38%),2 šaukštai aliejaus, 1 kg varškės, druskos , miltų (iš akies) -kad neliptų prie rankų .ĮDARUI:Apie 0,6 kg faršo ir beveik tiek pat svogūnų . Faršas turi buti riebesnis ir sultingas .Gali buti kiauliena-jautiena , žodziu - savo nuožiūra . Aš imu kiaulieną - čia faršas toks liesas , kad trumpai pakepinu riebaluose kartu su smulkiai pjaustytais svogūnais ir mėgstamais prieskoniais, įpilu šiek tiek sultinio .Tešlą darai įprastai -tik labai labai gerai suminkau -turi buti glotni ir nelipti prie rankų.Išvoluoju - aš naudoju lėkštelę -išpjaunu , dedu įdaro ir, perlenkus pusiau , užlankstau .Galima apversta šakute sutvirtint kraštelius , galima -prieš dedant faršą - pradėti "klijuoti " ;( gaunasi , kaip krepšelis ).Tada į jį krečiam faršą ir baigiam lankstyti.Taip neišbėga sultys ir lengva užlankstyti. Virti aliejuje . Rašau kiekius, kaip a.a.Mama sake ,bet galima susimažinti proporcijas.

O dar mano seimyna megsta kibinus. Uzrasau ir ju recepta.

2 kiaušiniai
230 gr margarino
100 gr grietinės
40 gr kefyro
600 gr miltų
vanduo

Margariną sutarkuoju - vis pavoliodama miltais, įmušu kiaušinius, , sudedu grietinę ir kefyrą. Įpilu šiek tiek vandens, kol gaunasi kočiojama tešla. Palaikau šaldytuve , iškočioju (nelabai plonai), uždedu apverstą lėkštę ir apipjainu, kad visi kibinai būtų vienodi.
Į vidų dedu aštroką faršą su daug svogūno. Įdėjusi tešlos kraštus užsuku ir - į orkaitę kol pagelsta.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2007-01-22 11:24

As darau:
200g. varskes
1 arbat saukstelis sodos
0,5 stiklines pieno
2 kiausiniai
druska,cukrus
miltai

soda uzgesinti su actu,i ja ideti kiausinius ir gerai suplakti,supilti piena cukraus ir druskos [pagal skoni],varske gerai ismaisai ir dedi miltu tiek,kad kociotusi

Idarui:
mesos farsas [as megstu kalakutiena].apkepi svogunus ir sudedi i farsa ,prieskoniu pagal skoni.Po to pilu vandeni,kad farsas butu skistokas.
Vat ir vakar tokius dariau dabar kemsu su kava

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2008-06-19 11:16

labukas,ceburekus darau taip:teslai puse litro kefyro,ziupsnelis druskos,puse saukstelio sodos ir miltu,kad tesla nebutu kieta,palaikyti valanda saldytuve.Idaras:kiaulienos ir jautienos farsas,smulkiai pjaustyti svogunai,druskos,pipiru ,vandenyje istirpinto pora kubeliu buljono,pilame su visu skysciu,idaras turi buti skystas.Ceburekus kepu keptuveje ipylus daug aliejaus.Skanaus.

 
Eli.lt
Eli.lt
 
2008-06-21 07:43

o as paprasciausiai nusiperku teslos picai (nu kur buna pakeliuose biri), pasiruosiu ja ir laaaabai skanus ceburekai buna, o idara darau arba is farso, arba darzoviu su kumpiuku

 
Sukurtos temos: 29   Diskusijose pasisake: 662
 
2009-07-10 13:56

neišeina jie man. dažniausiai prašau draugės, kad man padarytu


 


 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 6
 
2010-01-08 15:19

as tai gaminu ceburekus su kalakutiena :) tai, kai zinau, kad ateis draugai i svecius, tai nusiperku is arvi kalakutienos farso ir isverdu ceburekus :) ) visiems labai patinka :) )


 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 18
 
2010-01-09 17:54

su kalakutiena ceburekai daug skaniau, o be to ir sveikiau :) )


 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 328
 
2010-06-23 17:52

Nesu valgiusi naminių čeburėkų. Tik visokius maitinimo įstaigose, bet jie, įtariu, labai skiriasi nuo maminių.   


 
Laurita
svečias
 
2010-08-27 14:29

 Labai lengva daryti  ceburekus  nera ka moketi istikro  


 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 322
 
2010-08-28 11:16

 Mano tėtis daro pačius skaniausius čeburėkus. Jokio tikslaus recepto nėra, viską deda iš akies. Ir svarbu su meile, tada viskas būna daug skaniau :)


 
 

Viršun ^ | Forumas > Gaminimas ir receptai > Čeburekų receptas
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (8)