Forumas > Šeima > Moterų vyriškos pavardės
2

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-02 21:49

kaip man gerai kad su mano pavarde niekas nieko nepridarys nelinksniuojama, visos mano seimos pavardes bus vienodos

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-03 16:17

kai kurios tai graziai skamba,niu bet kitos buna tai kad sauk briedi

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-18 20:19

na man neidomu ka kiti daro su savo pavardem o as tekedama butinai pasiimsiu tik vyro pavarde nes ji laabai grazi ir tik is keturiu raidziu ir nera labai lietuviska tiesa sakant pirma kart tokia girdziu

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-19 11:23

Sutinku su Liute lai kas nori ta su savo pavardėm daro ,na yra kurios tai iš vis baisiai skamba ir tokiu būdu yra tik sugadinamos .Aš kai tekėjau tai pasirinkau dvigubą pavardę(ir savo ir vyro)ir dabar va pavyzdžiui gailiuosi ypač kai reikia pildyt kokius dokumentus pagalvoju kokio velnio čia man jų reikia jei esu ištekėjusi butų užtekę ir vienos

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-19 11:49

Nu net nežinau dėl to gailėjimosi... Su metais toks durnumas atsiranda - pradedi gailėti savo mergautinės pavardės Mes su sese, vyriškos giminės kaip ir nebeliko ir ką? Mūsų giminės pavardės nebelieka.
Aš turiu vyrui padėkoti, kad jis mane į savo giminę priėmė???

Gerai mes sutariam ir su jo šeima gerai sutariam, bet iš esmės gi padeda man mano giminė
Jei kokia bėda - kas pirmas ranką išties?

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-19 21:47

Nu tas gailestis toks tai kai reikia popierius kokius pildyt nes labai ilga gaunasi ,o šiaip kai tekejau tai panašiai ir galvojau,kad kai gimiau man pavardę suteikė tėtis,tai kodel aš dabar jos turėčiau dabar atsisakyt,tai taip ir pasidarė dvi

Eli.lt
Eli.lt

2008-11-19 22:23

man visiskai netrugdo, net nekreipiu demesio....

Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 436

2009-06-28 19:56

man gražu ir vyriškos pavardės, ir moteriškos su trumpa galūne - ir su -iene :) kiekviena tekėdama renkasi...

man galūnė -ienė negresia, nes antroji pusė ne lietuvis - - ieškosim kompromiso... :P

Sukurtos temos: 2   Diskusijose pasisake: 8

2009-11-04 11:35

Svarbiausia - pasirinkimo laisvė. Kaip kam patinka, tas taip ir daro. Svarbu, kad pati moteris jaustųsi gerai :)

Sukurtos temos: 29   Diskusijose pasisake: 662

2009-11-11 16:05

asmeniškai man tai nepatinka toks variantas, bet čia žmogaus reikalas. jei jis gerai jaučiasi, prašau vadinkis, kaip tik nori

Sukurtos temos: 2   Diskusijose pasisake: 24

2009-12-26 16:33

Na, zinot, lietuvems "-iene" tai turbut daznai su bobisku stiliumi ir amziumi asocijuojasi... Todel turbut renkasi vyriska ar "-e" pavarde. Juk seniau 30 metu jau reiksdavo kruva vaiku, stora uzpakali, dantu trukuma ir bjauru charkateri, nes vyras jau prasigeres budavo. O dabar tai dar 60 pati jaunyste :) Tiesa pasakius, tai gerai pagalvojus visos tos pavarde yra patriarchaliskos: gimsti - tevo pavarde gauni, nes tevui, kaip gaidzui vistos, visos seimos moterys "priklauso", teki - imi vyro pavarde, nes vyro valdzio pereini... Ai, zodziu nesamone.

Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 436

2010-05-12 12:54

vaidvina 2009 11 11

asmeniškai man tai nepatinka toks variantas, bet čia žmogaus reikalas. jei jis gerai jaučiasi, prašau vadinkis, kaip tik nori

o kuo nepatinka?

Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 329

2010-06-14 16:18

As konservatore. Nenoreciau buti kokia nors-e

Sukurtos temos: 14   Diskusijose pasisake: 233

2010-06-15 11:22

gal kam ir durnai atrodo, kai visų šeimos narių pavardės skirias (tarkim Petrait-is, Petrait-ienė, Petr-aitytė).. Bet man tai unikali tradicija ir  visai graži :)

Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 321

2010-06-16 18:31

suprantu, kai pavardė turi savo istoriją (pvz., kitoje šalyje susituokė, užsienietiųka pvardė), bet kai iš niekur nieko susigalvoja pavardę, tai

Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 515

2010-06-29 21:36

tos mūsų budres zvonkės man juokingos. toks jausmas, kad žmonės turi kažkokius kompleksus, kurių taip stengiasi atsikratyti

2

Viršun ^ | Forumas > Šeima > Moterų vyriškos pavardės

Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (9)