Forumas > Lieknėjimo dienoraščiai > Lieknos šlaunys
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 7

2011-03-19 14:06

Įžanga

Kai nuo ilgo sėdėjimo prie kompiuterio nusėdėjau kojas ir pajutau nemalonų dilgčiojimą šlaunyse, supratau, kad laikas atsistoti ir pasivaikščioti. Tada akys užkliuvo už pasibaigusio galioti sporto klubo abonemento... Taaaaip, senokai sportavau  Gal pats laikas pradėti, tik va po sąskaitų už šildymą nelabai už ką turiu nusipirkti abonemento pratęsimą. Pradėti sportuoti namuose? Kažkas forumuose yra rašęs „Sportas namuose – iš fantastikos serijos?“. Taigi, ar įmanoma pradėti sportuoti namuose?

Gal taip ir nebūčiau pasiryžusi to daryti, tačiau rankomis braukdama pro knygų lentyną, užkliudžiau draugių juokais dovanotą knygelę „Lieknos šlaunys per 30 dienų“. Taip taip – mano reakcija buvo tokia pati ir aš šyptelėjau. Nors gal taip negerai sakyti, tačiau labai skeptiškai žiūriu į knygas, kurios skelbia, kad „tu gali“, „tu tai padarysi per 10, 20 ar 30 dienų!“... Aš, tiesą pasakius, net nevartau tokių ir niekada tokių neperku. O gal tai mano gyvenimo klaida?

Taigi, atsiverčiau knygelę ir ėmiau ją vartyti. Iš pradžių tai dariau su skepticizmu, toliau skaitinėdama vieną kitą puslapį, supratau, kad autorė labai smagiai ją rašo, tad suintrigavo ir pradėjau gilintis  Ką galiu trumpai pasakyti apie pačią knygą – lengva ir telpa į rankinuką. Tad visi pratimai ir patarimai visuomet gali būti šalia jūsų. Taigi, pirmyn!

Aš turėsiu lieknas šlaunis!

Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 341

2011-03-19 14:19

Ir aš turiu šią knygelę. Mane žavi autorės stilius :)   

2011-03-19 14:22

Apie knygą

Taigi, skaitau, kaip autorė neįtelpa į rūbus, kaip ji nori numesti svorį ir kaip tai ji padarė prieš keletą metų, vadovaudamasi tuo pačiu principu. Principas iš šalies žiūrint labai paprastas: tempimo pratimai, vaikščiojimas ir kalorijų skaičiavimas.

Pagrindiniai reikalavimai:
Du kartus per savaitę pamatuoti tą pačią šlaunį ties ta pačia vieta (iškart po sėdmenimis, kur šlaunis plačiausia);
Svertis bent kartą per savaitę iš pat ryto.

Labiausiai užkabinusios mintys:

„Nevaliusi dantų neišbūtumėte nė dienos, o šlaunys nėra tiek pat svarbios?“ Hm... Išties pasakymas vertas susidomėjimo, juolab, kad visos jaunos merginos tik ir alpsta dėl to KAIP man sumažinti šlaunis ir verkia kiekvieną dieną dėl to pačio vis pamiršdamos, kad moterys yra skirtos gimdyti, o šlaunys atitinkamai – išnešioti visą apnėšėjusį moters kūną. Per aštriai pasakiau? Malonu susipažinti.

„Apžiūrėkite save veidrodyje būdamos su apatiniais drabužiais.“ Ach... na kodėl? Na kam to reikia??? Na taip, šiknytė šiek tiek padribusi... Šlaunys išties veržiasi iš norimo ploto orbitos. Gal ir laiku bei vietoj ši knyga atsirado mano rankose.

O šita mintis mane tiesiog užmušė: „jaučiate, kaip šlaunys išsiskėtusios ant kėdės?“. O dieve! Net stryktelėjau nuo sofutės, kur ramiai drybsodama ir kimšdama rytinį pyragą, skaitinėjau knygą. Viskas. Gana. Pradedu jau nuo šiandien.

2011-03-19 14:34

Pirmoji diena.

Labai puiku, kaip tik autorė pataria pradėti šeštadienį ir daryti išeiginę dieną pirmadienį.
Tačiau pakelkite galvą nuo mėlynųjų-žydrųjų ir kitokių ekranų – matėte, kas darosi lauke??? Na kur aš typinsiu per tokį orą į lauką ir dar visą pusvalandį braidžiosiu per sniegą. Be to, žiūrint į mano batų „kolekciją“, suprantu, kad neturiu tinkamų batų tokią dieną eiti pasivaikščioti.... Na gal sąžinė manęs labai neužgrauš, jei vaikščiojimą perkelsiu gražesnei dienai?

Taigi, pasisveriu – 62 kg. Pasimatuoju šlaunį – 54 cm – ir tuoj pat tikrinu, kiek autorė svėrė savo eksperimento pradžioje: ūgis 170 cm, svoris 65 kg, šlaunų apimtis 64 cm. Programą pabaigus: šlaunys 58 cm, svoris – 59 kg. Ei! Tai gal man net neverta pradėti??? Pasijutau labai kūda

Pirmieji yra tempimo pratimai – iš vienos pusės nieko sudėtinga  Bet gal apie tempimo pratimus plačiau pakalbėsiu kitą kartą. Tada prasideda kiti pratimai, tvirtinantys šlaunis. Dalis pratimų yra atliekama ant grindų. Atsiguliau ant kilimo – o je... Jau laikas kirpti šunį – aplink voliojasi tieeek juodų plaukų, kad tuoj ir kilimų nereikės – braidysiu kaip kokia karalienė po vilnos pūkus  Na ir šiaip – gal pats laikas išsisiurbti

Taigi, pratimai atlikti, vis dar stoviu ant kojų. Reikia save apsidovanoti – nuo vakar pasisėdėjimo su draugėmis liko šokolado gabaliukas. Juk aš to verta?

2011-03-20 14:48

Vaikščiojimas

Tai viena iš priežasčių dėl ko pasirinkau šią programą, nes labai patinka vaikščioti. Ir knygoje nurodyti 1,5 km per dieną man pasirodė netgi juokingi. Iki artimiausio didelio prekybcentrio man yra 1,5 km ir aš visuomet stengiuosi savaitgaliais iki jo nueiti pėstute. Na, o grįžimas atgal – dar plius 1,5 km. Tiesa, tai darau savaitgaliais. Pagrindinis iššūkis – tai daryti kas dieną: rasti laiką ir kelią, kuriuo vaikščiosiu.

Kalbant apie vaikščiojimus – ne kartą esu grįžusi pėstute namo naktį iš klubo. Esu tai dariusi netgi naujamečio naktį (!), su aukštakulniais bateliais (!) per plikledį (!), kai niekaip nesulaukėme taksi. Tiesą pasakius, nemoku vaikščioti koja už kojos – mano žingsnis visuomet yra skubus, tad ne kartą esu gavusi „velnių“ nuo savo draugių, kad neįmanoma su manimi eiti.

Vaikščioti yra gerai, nes tuomet susidėlioji savo mintis, pabūni vienas su savimi. Ir nesikiškite į ausis jokio MP3 – išgirskite, ką iš tikro jūs mąstote. Pažadu, bus baisu :) Kadangi vaikščiojau po tempimo ir kitų pratimų, pastebėjau, kad vaikščiojimas išties yra kitoks, kai jaučiu savo kojų raumenukus, o tas man patiko.

Beje, vakar visgi buvau išėjusi pusvalandžiukui pasivaikščioti – užgraužė sąžinė Taigi, kol kas nenusižengiau aprašytai programai.

ievuzas
svečias

2011-03-20 16:02

pralinksmino :) tikiuosi, kad impulsas nepasibaigs jau kitą savaitę ;)  būtų fainai sulaukti tęsinio :)

...
svečias

2011-03-20 20:12

tikrai super, sveikintina iniciatyva :) butu saunu smulkiau suzinoti kokie tie pratimukai :)

2011-03-20 23:21

Linkiu užsispyrimo!  

ingado
svečias

2011-03-21 15:40

sveikos merginos, viskas puiku, taciau kolkas efetivesnio dalyko nei "ciuda banka" celiulito atsikratymui bei slaunu apimties mazinimui neradau. plius is aliejus.lt isigykit salto spaudimo aliejaus-berods linu semenu aliejus padeda deginti riebaliukus ir pasazuokites :) isbandziau ant saves+sportas dar niekam nepakenke,eikit i dzima kas galit, vaiksciuokit, plaukioki, begiokit-kas kam labiau patinka.visa tai veikia.

2011-03-21 17:04

Lieknėjančias kviečiu į neblogą eli.lt straipsniuką, su puikiomis nuorodomis į labai vertingus straipsnius! Lieknos kojos - misija įmanoma.

Paskutinį kartą redagavo: Giedre (2011-03-22 09:16)

Rima
svečias

2011-03-21 19:46

Tai jau tikrai, kad turbut nera merginos ( moters ),kuri butu visiskai patenkinta sava slaunimis, as neisimtis .Nors ir nesu "didele", bet noretusi dar pamazeti. (ugis 166cm, svoris 53kg, slaunis 51cm, amzius per 30).Knygos apie grazias slaunis skaityti neteko.As vaikstau reguliariai i sporto kluba, ziuriu ka dedu i burna, lyg ir neblogai sekasi ,bet slaunis noretusi dar pamazint pora cm. Trenere man patare paminti dvirati , sako labai padeda, o as jo siaubingai nekenciu, bet is visu jegu verciu save tai daryti....istveriu apie 7 minutes, manau pradziai visai neblogai .( beje salej dviracio minimas visai kitas jausmas nei lauke tikra dviratuka minti).Taip pat man patare daryti kuo daugiau pritupimu laikant rankose svarelius arba slangute uzsimetus ant paciu.Svoris tur buti bent apie 10kg, kojas laikyti truputi prazergtas, mzdaug peciu plotyje, nugara butina laikyt tiesiai, ir tupent riesti uzpakaliuka tarsi sestume ant kedes, stebeti ,kad keliai neitu i prieki daugiau nei pedos .Pratima kartoti bent 3 kartus po 15-20 pritupimu. Trenere sake ,kad jei stengiuosi jau po men busiu smagiai nustebinta ....

Tai tokia mano patirtis ir pastangos iki vasaros tureti dalias slaunis ir grazu uzpakaliuka.

Merginos stenkimes , rasykim kaip kuriai sekasi, kaip grazinate slaunis

2011-03-22 09:25

Ką galvojote? Supasavau? 

Pirmadiens - išeiginė, tad aš šios ypatingos dienos ir nepraleidau :D

Tempimo pratimai.

Tiesą sakius, nekenčiu tempimo pratimų dar nuo vaikystės. Nežinau, ar dėl to, kad nesu lanksti, ar dėl to, kad nelabai stiprią nugarą turiu. Bet šie tempimo pratimai, aprašyti knygoje, nėra tokie sudėtingi, tad juos visai su malonumu atlieku 

Be to, pastebėjau tokį dalyką. Knygoje yra pažymėta, kad visą programą gali atlikti tiek pradedančios, tiek pažengusios. Aš save priskyriau prie pradedančiųjų, nes tikrai sąlyginai senokai esu sportavusi  Bet pagal pratimų sunkumą, suprantu, kad simuliuoju Tiesa, dreba dreba mano kojų raumenukai, kai darau tam tikrus pratimus.

Taigi, šiandien mano vaikščiojimas – tai buvo kelias iki mašinų aikštelės per tirpstantį ledą su šuniukų paliktomis „bombomis“, t.y. su kliūtimis. Ir dar toks pats laukia atgal vakare. O darbe vaikštinėju su 12 cm aukštakulniais bateliais, tad manau, kad šitą irgi galima užskaityti, kaip kojų stiprinimą

2011-03-22 09:43

Aprašysiu trumpai tempimo pratimus.

Klubų tempimas stovint. 

Kojos plačiau nei klubų plotis.

Dešinė ranka ant dešiniojo klubo.

Kairė ranka pakelta aukštyn virš galvos ir lenkiamasi į dešinę.

Tempime pabūti 5 sekundes.

Svarbiausiai - stipriai įtempti priešingą šlaunį.

Vidinių šlaunų tempimas.

Atsisėsti ant žemės.

Suglausti pėdas priešais save.

Atsargiai spausdamos lenkite kelius žemyn 15 s, nugara turi likti tiesi.

Šlaunies tempimas koją tiesiant atgal

Sėdint dešinę koją tiesti į priekį, o kairę patogiai sulenkti už nugaros ir atsargiai įtempti.

Palaikyti 15 s.

Viršun ^ | Forumas > Lieknėjimo dienoraščiai > Lieknos šlaunys

Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (9)