Forumas > Kalėdos > Karštieji Kalėdų gėrimai
Sukurtos temos: 34   Diskusijose pasisake: 571
 
2009-12-05 20:27

Jaukūs pašnekesiai su karšto vyno ar gardaus kokteilio taure, kvapnios arbatos arba įmantrios kavos puodeliu rankose tik dar suartins, sušuldys vakarus...  Pačios verdatės, ruošiatės, gaminatės? Iš ko? Kaip? Ar paprasčiausiai pašildote vyną... 


 
Eli.lt
Eli.lt
 
2009-12-06 11:02

Bandžiau ir aš prikalbinti merginas šio foromo atidaryti karšto vyno sezoną, pasidalinti receptais, bet, matyt, čia jo mėgėjų nėra.

O man jis toks iškart sugrąžinantis, priartinantis kalėdas, tai jau lapkričio gale sezoną atidariau.

O dar- milijonai arbatos puodelių per dieną


 
Sukurtos temos: 34   Diskusijose pasisake: 571
 
2009-12-06 17:52

a, už lango dar ne speigai, tai kažkaip gal tas karštas vynelis ne toks dra aktualus... tuoj tuoj speigai užgrius, į rankas taurės griūte grius


 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 515
 
2009-12-07 19:42

spanuolių ar bruknių kisielius man visada šventes paskanina


 
Sukurtos temos: 14   Diskusijose pasisake: 233
 
2009-12-07 22:11

 kai tingiu terliotis, tai "gluhwein'ą" pašildau su apelsinų žievelėm, cinamono lazdele ir gvazdikėliais :)

o čia būktais "tikrojo" gluhwein receptas.. nežinau, kiek tikras, bet labai skanu :)
 

Sudėtis: 

3/4 stiklinės vandens 
3/4 stiklinės cukraus 
cinamono lazdelė 
apelsinas 
10 gvazdikėlių 
1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno. 

Gamyba : 


Puode maišant pakaitint vandenį, cukrų ir cinamoną. 
Aplesiną perpjaut pusiau ir išspaust jo sultis į kaitinamą puodą. 
Gvazdikėlius įbesti į apelsino žievę ir įmesti ją į puodą. 
Kartais pamaišant kaitint apie 30 min. kol skystis taps klampiu sirupu. 
Supilti vyną ir pakaitint jį (jokiu būdu neužvirint) uždengus puodo dangtį. 


 


 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 436
 
2009-12-08 17:32

Greitas karštas vynas - sauso raudono vyno, prieskonių vynui, šiek tiek cinamono - ir tiek mandarinų - kiek puodelių -

į puodelį sudedate nuluptą mandariną (skiltelėm) - ant viršaus - šiek tiek cinamono --- pakaitinate vyną su prieskoniais - ir pilate į molinius puodelius (juose skaniau nei stikliniuose... :) ) -  - skanaus --- 

p.s. vietoj mandarinų tinka nedideli apelsinai ir kai kurie džiovinti vaisiai -  :)  


 
Sukurtos temos: 34   Diskusijose pasisake: 571
 
2009-12-09 21:32

o jūs mandarinų, apelsinų, citrinų žieveles džiovinatės? bijau, nes nitratų ten gal pilna
 


 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 436
 
2009-12-10 17:31

ildivo 2009 12 09

o jūs mandarinų, apelsinų, citrinų žieveles džiovinatės? bijau, nes nitratų ten gal pilna
 

specialiai nesidžiovinu... :)


 
Sukurtos temos: 14   Diskusijose pasisake: 233
 
2009-12-11 01:14

 aš nedžiovinu..bet apelsinus ir mandarinus prieš naudojant živelė gerai nuplaunu, pašveisdama šepetėliu.


 
Sukurtos temos: 29   Diskusijose pasisake: 662
 
2009-12-11 11:51

matyt čia skonio reikalas, nes tas karštas vynas man nelabai patinka, jis negaivina


 


 
Sukurtos temos: 14   Diskusijose pasisake: 233
 
2009-12-12 19:39

 jo paskirtis - sušildyti :)


 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 25
 
2009-12-14 12:49

 aciu uz receptuka tikrojo gluhwein :) reikes butinai ismeginti ;)


 
 

Viršun ^ | Forumas > Kalėdos > Karštieji Kalėdų gėrimai
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (12)