1

Sukurtos temos: 2   Diskusijose pasisake: 109

2009-03-28 00:49

Greita Pica.   

Reikalinga keptuvė su dangčiu. Pica kepame ne orkaitėje, bet ant viryklės.

Produktai:

4 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo, 6 šaukštai miltų, picos prieskonių, druskos kiek kas nori.

Dešra, krabų lazdelės, pievagrybiai, rauginti agurkėliai, porai, svogūnai, ką mėgstame ir šiaip ką turime šaldytuve....

Lydytas sūris.

Tomatas.

Gerai išplakti kiaušinius, majonezą, miltus, pagardinti pieskoniais, druska. plakinį supilti į įkaitinta keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant supiltos tšlos dėti jau  minėtus mėgstamus, susmulkintus turimus produktus, prieskonius. Uždengti dangčiu, ir kepti ant lėtos ugnies, maždaug 15 min. Per tiek laiko apačia gražiai apskrunda, vis atidengus pažiūrėti, kaip krašteliai pradeda ruduoti, riestis, pasipučia kepinys baigia iškepti. Tada apibarstome tarkuotu lydytu sūriu, uždengiame dangčiu ir dar keletą minučių pakepame. Kepame tik ant lėtos ugnies! Sūriui išsilydžius pica pagaminta, paskaniname tomatu ir belieka valgyti.

Skanaus !

Paskutinį kartą redagavo: Giedre (2009-03-30 16:35)

Laikas mūsų nekeičia, tik tobulina....

Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 184

2009-03-28 07:13

Ačiū

Raukšlės žmogaus veide turėtų atsirasti vien nuo juoko

Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 478

2009-03-28 10:32

Situge tu kaip visada kaip ratukas išsigelbijimo, taip norejau tavo pasiūlyta pica padaryti :) ačiukas tau

...Jeigu gyvenimas tau duoda citriną, išspausk iš jos visą limonadą!....

2009-03-28 12:37

Prašom , man negaila, kad tik jums patiktų, ir skaniai paužkandžiautumėte. Mann ši pica patinka tuom, kad galiu viską sunaudoti kas likę, kitaip tariant gabaliukai....dešrytė, sūris, ir daržovių. Atrodo ką čia gali bepadaryti iš jų, jau "bedžiūnantys " produktai..o va šiai picai jie kaip tik.

parašykit savo nuomonę kaip ji jums gavosi, gal dar kuo paivairinote, paskaninote.

2009-03-28 14:32

aš vis svarstau su tą tešla, kad jinai išeina tokia pati kaip picos?

2009-03-28 15:42

Tešlos sudėtis kiaušiniai, majonezas ir miltai, o kokia sudėtis pirktinės tešlos nežinau. Aišku jog mielinei tešlai nesilyginti, čia tokia "greitutė" pica. Galite daryti iš pusės normos, jei kartais nepatiktų....

2009-03-28 16:10

na bandysiu vistiek :)

2009-03-28 16:16

Žinoma bandyk, nes kitaip tai nesužinosi skonio.

Aš pirktinių niekada neperku, o va mielinės užima laiko daugiau, tad ši kaip tik.

Sukurtos temos: 81   Diskusijose pasisake: 1359

2009-03-30 16:39

Mes kaip tik valgėm savaitgalį ir tokia mintis kilo paklausti Sigutės, kokį "padą" picai ji daro.

Nes aš įvaldžiau tokį labai gerą dalyką - yra pas mus vienoje parduotuvėje estiški picos pado milteliai. Na žinokite mergaitės - nieko geresnio nesu ragavusi! Ir lietuviškas Malsenos variantas tikrai yra nekoks deja...

Tai va grįžtant prie estiško - tereikia tik vandens ir aliejaus įpilti, šiek tiek pastovi, kol kitus produktus paruoši ir viskas. Pirštukus galima aplaižyti: ir trapi, ir su prieskoniais, ir gerai pjaustosi. Tikrai superinė

Eli.lt forumo DUK

Eli.lt forumas. Kaip naudotis?

2009-03-30 16:59

Giedre 2009 03 30    

nieko geresnio nesu ragavusi! Ir lietuviškas Malsenos variantas tikrai yra nekoks deja...

Niekada neperku tų miltelių man jie fe, ...aš dažniausiai jei jau kepu tai darau mielinę tešlą padui..
Deja, deja ,,,,merginos aš jau žinote jog "Malsenos"  jau nebėra, naujas pavadinimas "Amilina"

http://www.amilina.lt/lt/titulinis.html

2009-03-30 17:05

O geras

Bet žinok, Sigute, tie milteliai tikrai geri Man nei rūgštys kokios kyla ir šeima kramto net ausys raitojasi O mielinės tešlos pica ji gausis tokia gan storoka...

Eli.lt forumo DUK

2009-03-30 17:12

Giedre 2009 03 30    

Bet žinok, Sigute, tie milteliai tikrai geri O mielinės tešlos pica ji gausis tokia gan storoka...

Gal ir geri, jokiu būdu nesiginčiju. O kas dėl mielinės tai iškočioju plonai, pagal kepimo indo išmierą, nesigauna ji stora labai, bet skanumėlis . kvapnumėlis...

Sukurtos temos: 7   Diskusijose pasisake: 515

2009-03-30 20:22

Giedre 2009 03 30    

O mielinės tešlos pica ji gausis tokia gan storoka...

O pas mane iš mėlinės tešlos labai plonytė gaunasi :P

Vyrą iš namų reikia išleisti pilnu skrandžiu, tuščiais kiaušiniais ir bučiniu ant slenkščio. Kai pirmas ištuštės, antri prisipildys ir pasiilgs trečio, vyras visada sugrįš namo

2009-03-31 11:37

Aš iš viso nemoku mielinės tešlos daryti Dėl to ir sukuosi su perkamomis :D

Eli.lt forumo DUK

2009-03-31 16:18

Giedre 2009 03 31    

Aš iš viso nemoku mielinės tešlos daryti Dėl to ir sukuosi su perkamomis :D

Turiu paprastą mielinės tešlos receptą

Tešlai: 550g miltų, 1 kiaušinis, 250ml pieno, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos, 3 valg. šaukštai cukraus (picai 1 – 2 šaukštai), 3 šaukštai aliejaus, 30g mielių.
 Pakildinti 15min , iškočioti ir gali kepti, kas į galvą šauna.

2009-03-31 16:25

O ką su kuo maišyti? kažkaip mieles, cukrų su pienu? Prašome plačiau :)

Eli.lt forumo DUK

2009-03-31 23:41

Mielinei tešlai ruošti naudoju Tupperware indus, tad ir aprašyme bus jie minimi. Manau suprasi kas yra kas, jei ne klausk padėsiu susigaudyti. Labai norisi kad tau pavyktu, sava gamyba yra sava.

............................................................................................

Į greitkratį supilkite 250 ml  pašildyto pieno,dėkite cukraus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų (aliejų galima pilti ir ant miltų).

Uždėkite greitkračio malūnėlį, uždarykite greitkratį ir plakite. Plakite taip: kelis kartus pakratykite (dangteliu žemyn) po to atidarykite greitkračio mažąjį dangtelį ir išleiskite orą. Tai kartokite 3 – 4 kartus.

Gautą skystį supilkite ant miltų ir išmaišykite (galima mentele, arba uždengus dubens dangtį,keletą kartų pasukti, o paskui gerai pakratyti).

Išmaišyti galima 2 būdais : uždarome dangtį,išleidžiame orą ir purtome 3-4min. arba išmaišome silikonine mentele. Minkome tol, kol tešla nebekimba prie mentelės.

Uždarome dubenį, įdedame į karštą vandenį. Praėjus 15 min. tešla jau būna pakilusi. Ją perminkome silikonine mentele. Tešla paruošta. Jeigu nespėjote pasiruošti įdaro, galite uždaryti dangtį ir toliau kildinti. Iš šios tešlos galima kepti pyragą, bandeles, picą ir t.t.
.......................................................

Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 71

2009-04-24 15:14

kaip paprasta, ;) reikes ir man toki skoni pabandyt padaryti, ačiukas Sigute 

Mūsų gyvenimas ne visada gali būti pilnas laimės, bet jis visada gali būti pilnas meilės! 

Sukurtos temos: 29   Diskusijose pasisake: 662

2009-07-10 13:39

nesu picos gerbėja ir draugai žino, kad manęs ja vaišinti neverta

kornelija
svečias

2010-02-01 21:52

o as va tik noriu pastebet, kad nevisa laika iseina pasidaryt pica kokia iskepa tikruose picu peciuose, noreciau pasiulyt paragaut pizzart ar picumenas (cia vienas ir tas pats) picu Vilniuje ir noreciau isgirst orgumentuotu pasisakymu. www.picumenas.lt

1

Viršun ^ | Forumas > Gaminimas ir receptai > Pica

Prisijungti su
Šiandien gimtadienius švenčia (6)