Eli.lt |
2006-12-08 09:31
Ne kartą skaičiau daug pasipiktinimų iš moterų pusės, kad 21 a. šeimoje gajus lytinis darbų pasiskirstymas. Moteris prie puodų ir skudurų, vyras prie kompo ir vairo. Grubiai. Mūsų šeimoj tendencijos yra, bet iš esmės ruošia valgyt, veža vaikus, plauna, uždirba etc kam geriau išeina. Kas laisvenis. Kažkaip dažniausiai tai būnu aš Ką padarysi, kad viską puikiai moku (kriaukles gremžti) ir laiko turiu daugiau...
|
| |
|
|
 Eli.lt |
2006-12-08 09:59
Todėl kad viešumoje deklaruojamos lygios teisės ir kokie visi lygiaverčiai partneriai, o šeimos viduje, uždarius viešas duris, egzistuoja pats tikriausias patriarchatas ir jokių lygumų nėra. Ir tai vyrauja daugumoje šeimų.
Pasakyk kam nors, kad kaip žmona tu neprivalai kaip "kasdieninius poterius sakyti" - daryti trijų patiekalų per dieną, skalbti, lyginti, kriaukles gremžti ar pan. Būsi nesuprastas, o žmona išvadinta velniai žino kokiais epitetais. Kokia ji žmona, jei vyras indus plauna? Arba, koks jis vyras, jei nesugeba žmonos pastrojinti
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 10:05
Na, tokiu seimu as nepazystu... Gal yra kazkas isisaknije... Pasamoniniam lygmeny. Kai vaiks ieskojo is ryto islygintu dzinsu, o ju nebuvo, pasijutau kalta - pirmas pojutis, o po to pagalvojau, kad ... nepasiskyriau atsakinga uz visos seimynos garderoba... Nuo to laiko, visad is vakaro pasiziuri, ar tures ka apsirengti, jei pats ir nelygina, tai bent jau graziai papraso... Cia ne visai apie vyrus, bet ... moterys daznai pacios priekala sau ant galvos uzsimeta.
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 11:25
Iš pradžių mes kažkaip neskirstydavom darbų: vienas šluosto dulkes, kitas siurbia kambarius, vienas gamina maistą, kitas plauna indus... viskas kažkaip savaime išeidavo, tarsi papildydavome vienas kitą... Dabar viskas yra taip, kaip aprašė Kykymara Moteris prie puodų ir skudurų, vyras prie kompo ir vairo. Grubiai..... Tik retais atvejais susilaukiu pagalbos, nors aš šiuo metu labiau užsiemusi, nes mokausi
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 11:28
Cituoti(Kykymara @ Dec 8 2006, 08:05 AM) 1095 Cia ne visai apie vyrus, bet ... moterys daznai pacios priekala sau ant galvos uzsimeta.
Čia tai teisybė Bet aš ne prieš darbų pasiskirstymą. Valgyt man patinka daryt. Net labai Vyrui patinka meistraut. Jei reikia- jis gali padaryt valgyt, išplaut kambarius ir pan (kai turi laiko); aš galiu susivarkyt smulkius gedimus namie, mašinoj (kai lieku viena). Jei kažkas lieka nepadaryta- kažkaip nebūna priekaištų, kad va- čia tavo sritis, kodėl nesutvarkyta Tiesiog jei kažkuris galim padaryt geriau už kitą- tai ir darom
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 13:23
Mūsų šeimoj - lygybė ir brolybė. Vyras daro pusryčius, aš vakarienę (pietų namuose paprastai nevalgom). Po pusryčių indus dažniausiai suplaunu aš, po vakarienės - jis. Kilimus siurbliuoja jis, grindis plaunu aš (gali būti išimčių). Kriaukles šveičiu aš, vonią - dažniausiai jis. Lyginu rūbus tik aš, automobiliais rūpinasi tik jis. Remonto darbuose vienas kitam padedam. Kompas? Mano Jis turi savo. Kai prireikia interneto, kelioms minutėms "paskolinu" laidą Tiesa, nežinau, kaip pasikeis mūsų gyvenimo būdas, kai turėsim vaikų. Aš jam jau dabar sakau, kad teks pampersus keisti. Jis žiūri taip Nieko, užsiimu patriarchato profilaktika
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 13:48
o pas mum šeimoj taip: aš viską darau, kai reikia, o vyras viską daro, kai nori visa laimė, kad to noro kartais būna kas link vaiko ir pampersų keitimo, tai kokį nėštumo metu ir kažkur pusmetį po vaiko gimimo neprašomas labai daug darė, galėjau ilsėtis
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:11
Cituoti(*MiAu* @ Dec 8 2006, 11:48 AM) 1172 o pas mum šeimoj taip: aš viską darau, kai reikia, o vyras viską daro, kai nori visa laimė, kad to noro kartais būna
Cia taikliai. Maniskis noro turi maziau, bet zinau, kada reikia rankom i klubus isiremt - pati israiskingiausia ir veiksmingiausia kuno kalba...
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:24
Cituoti(Kykymara @ Dec 8 2006, 02:11 PM) 1174 rankom i klubus isiremt - pati israiskingiausia ir veiksmingiausia kuno kalba...
truputį ne į temą, bet va vienas pažįstamas žmonai atsistojus tokia poza sakydavo "nevaidink šikpuodžio"
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:28
Po tokų žodžių užmaučiau puodą ant galvos
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:39
ai ten jie taip bendrauja, viską juokais nuleidžia ir viskas. aš tai jaučiu vyrui irgi ką nors ant galvos užmaučiau
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:44
toliau vaidinčiau PIKTĄ šikpuodį
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 15:31
Cituoti(*MiAu* @ Dec 8 2006, 12:24 PM) 1177 truputį ne į temą, bet va vienas pažįstamas žmonai atsistojus tokia poza sakydavo "nevaidink šikpuodžio"
Sakyciau 'suknistas pisuaras'!
Cituoti(gazelių gazelė @ Dec 8 2006, 12:44 PM) 1182 toliau vaidinčiau PIKTĄ šikpuodį
Labai cia vaidint reikia
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 16:27
A pas mus, jolki palki, viska beveik as darau Nu siaip dzin, atrodo...ale tik kartais uzknisa
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 16:28
Cituoti(Fea @ Dec 8 2006, 04:27 PM) 1200 A pas mus, jolki palki, viska beveik as darau Nu siaip dzin, atrodo...ale tik kartais uzknisa
Pratink, pratink...
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 16:32
Cituoti(Avis @ Dec 8 2006, 02:28 PM) 1201 Pratink, pratink...
jau vsio, nepripratinsi Atvirksciai pripratintas buvo...o dar dapratinau
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 17:02
Cituoti(Fea @ Dec 8 2006, 02:32 PM) 1202 jau vsio, nepripratinsi Atvirksciai pripratintas buvo...o dar dapratinau
imk skirstyt darbus į vykdomus ir ne... kai nevykdomi užknis ir jį - persipratins arba bent ims labai gražiai prašyt, kad tu padarytum
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 17:14
Cituoti(gazelių gazelė @ Dec 8 2006, 03:02 PM) 1206 imk skirstyt darbus į vykdomus ir ne... kai nevykdomi užknis ir jį - persipratins arba bent ims labai gražiai prašyt, kad tu padarytum
O mane ziauriai nervina, kai nevykdomus savo darbus man prikaisiot pradeda Mol..eiii..mazuleee...nu davaaiiiiii...reikia jau...
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 18:30
Mes šeimoj kartu viską darom,jei vienas plauna indus,kitas skalauja ar šluosto,arba, jei kuris grindis plauna,kitas kilimus siurbia,neskirstom pareigų į mano ir tavo,jei kartu gyvenam, kartu ir tvarkomės,tik valgyt gaminu aš,galbūt,jei nedirbčiau,tai daugiau pareigų turėčiau.
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 21:24
Cituoti(Fea @ Dec 8 2006, 05:14 PM) 1209 O mane ziauriai nervina, kai nevykdomus savo darbus man prikaisiot pradeda Mol..eiii..mazuleee...nu davaaiiiiii...reikia jau...
O tu ką, bėgi ir vykdai?!
|
| |
> Darbų (ne)skirtymas