Eli.lt |
2006-12-07 21:34
Celiulitas – tai poodinio sluoksnio uždegimas. Paprastai taip vadinamas specifinis riebalinio audinio pokytis, dėl kurio odos paviršiuje atsiranda smulkių kauburėlių, primenančių apelsino žievelę.
Ligos priežastys Oda tampa neelastinga, kai veikia skydliaukės ligos, vartojami hormoniniai preparatai, rūkoma, dirbamas sėdimas darbas. Celiulito formavimąsi gali inicijuoti šaltis, trauma, cheminiai veiksniai, vidaus ligos. Ši liga gali būti paveldima.
Simptomai Šaltos kojos Rausvai violetiniai, patinę, įtempti odos mazgeliai Oda panaši į apelsino žievelę Oda panaši į dygsniuotą antklodę Mėšlungis Sąnarių tirpimas
Ligos eiga Celiulitas būdingas tik moterims, pasireiškia lytinio brendimo metu ar po jo. Pirmoje ligos fazėje dėl per intensyvaus riebalų kaupimosi poodyje, sutrikusios limfos veiklos bei pavienių mikrokraujosrūvų yra pakenkiamas poodis: Riebalinio sluoksnio ląstelės sustorėja, išburksta, pradeda spausti aukščiau esančius odos sluoksnius. Susiformuoja rausvi, patinę, įtempti mazgeliai. Mazgeliai būna rausvai violetiniai. Anksčiau ar vėliau išsivysto antroji fazė – apelsino žievės ar dygsniuotos antklodės. Iš pradžių nepastebima apelsino žievelė virsta gumburiuota, suglebusia, raukšlėta oda – deformacija matyti plika akimi. Pakitimai dažniausiai matyti išoriniuose šlaunų paviršiuose, dažnai ir visame šlaunų paviršiuje, sėdmenų, juosmens ir kryžkaulio srityse, ant kelių, kartais – pečių, viršutinės nugaros ir apatinės pilvo dalies srityse, ypač užpakalinėje kaklo dalyje – atsiranda vadinamas bizono sprandas. Šąla kojos, vargina mėšlungis, sunkumo jausmas, tirpsta ir tempia sąnarius. Poodinio sluoksnio uždegimas pasikartoja, atsinaujina kas kelios savaitės ar mėnesiai.
Komplikacijos Kartais riebalų nekrozė yra lydima ir odos nekrozės, atsiveria išopėjimai odoje. Supūliuoja retai. Ligą gali lydėti karščiavimas, sąnarių skausmai, svorio kritimas, pilvo skausmai, pykinimas, vėmimas.
Gydymas Celiulitą iš tikrųjų sunku gydyti. Naudojamos kosmetikos priemonės: celiulito pažeistas kūno sritys masažuojamos specialiais liekninančiais anticeliulitiniais preparatais (žele, kremu) su jūros dumblių ekstraktais, įvairiais mikroelementais bei kofeinu. Kartais, kad geriau šios priemonės būtų įtrinamos, naudojamas specialus masažinis antgalis. Padeda vyniojimas į gydomuosius dumblius, kurių yra daug rūšių. Vieni puikiai išvaro vandenį, kiti dirba atgaivinant lipoidinį odos sluoksnį, dar kiti turi vitamino C, kuris padeda atkurti kolageną. Vonios jūros druska stangrina odą, gerina kraujotaką, išvalo odos poras. Kovojant su celiulitu veiksmingas vakuuminis vibromasažas .(dermatonija). Šis metodas sėkmingai gydo įsisenėjusias celiulito stadijas. Refleksiniu vakuuminiu vibromasažu išjudinama nusistovėjusi limfa ir kraujas, atkuriama mikrocirkuliacija, suminkštinami audiniai, pagerinama audinių medžiagų apykaita. Audiniai geriau aprūpinami deguonimi – vadinasi geriau maitinami gilieji odos sluoksniai Taikytinos ir kitos masažo rūšys: vibracinis – povandeninis, pneumo, baro, masažas ultragarsu, elektromasažas. Esant sunkesnėms formoms (ryškiam uždegimui) naudojami nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, prednizolonas.
Profilaktika Nesiliaukite rūpintis savimi. Nuo pat jaunystės darykite mankštą ir nemeskite jos artėjant senatvei. Sulaukus tam tikro amžiaus reikėtų valgyti su saiku, peržiūrėti maisto sudėtį: baltymų, riebalų, angliavandenių santykį turime keisti. Reikia apriboti riebalų, angliavandenių kiekį, mat senstančiame organizme riebalai dega labai sunkiai. Svarbu vartoti daugiau ląstelienos, vengti aštrių patiekalų. Masažuokite kūną po dušu šepečiu arba trinkite sausą – ir viena, ir kita skatina kraują ir limfą geriau cirkuliuoti. Retkarčiais patrinkite odą keliais lašais kūno aliejaus, naudokite odą drėkinančius kremus.
|
| |
|
|
 Eli.lt |
2006-12-08 11:58
O man celiulitas atsirado po gimdimo... oj..ir netikiu aš juokiais priemoneis..man kažkodėl rodos kad jie nepadieda
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 11:59
Celiulito gydymas-tai ilgas ir varginantis procesas... Reikia nuolat prižiūrėti save
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 12:14
Cituoti(Katukas @ Dec 8 2006, 11:58 AM) 1131 O man celiulitas atsirado po gimdimo... oj..ir netikiu aš juokiais priemoneis..man kažkodėl rodos kad jie nepadieda
na čia truputį į temą, o gal ir ne į temą, bet pasisakysiu man nuo nėštumo celiulitas neatsirado ir nepadaugėjo. visada jo saikingai turėjau bet nėštumas paliko kitą bjaurų dalyką - strijas... kadangi žinojau, kad nėštumo metu gali atsirasti strijų, visą nėštumą profilaktiškai tepiau pilvą kremu nuo strijų. bjaurus jis, toks riebus, bet tepiau sąžiningai. to pasekoje, ant pilvo nei vienos net mažiausios strijos, o apie kitas vietas tai patyliu ir kojos, ir užpakalis, ir net žasto vidinėje pusėje nes aš protinguolė galvojau, kad strijų tik ant pilvo gali atsirasti iš tikro net nežinau, ar kremas veiksmingas buvo, ar pas mane ir taip ant pilvo nebūtų atsiradę
o dėl kremų nuo celiulito esu skaičiusi, kad ne tiek padeda pats kremas, kiek tai, kad tepant jį masažuojama oda. taigi, jei kasdien sąžiningai po kelias minutes ryte ir vakare pamasažavus odą su kremu, manau tam tikrų rezultatų pasiekti galima
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 12:18
Dar geras būdas kovai su celiulitu-kavos tirsčiai... Masažiuojant jomis pagausėja kraujo apytaka, kas irgi padeda kovai prieš celiulitą, o dar anticeliulitinių kremų sudėtyje yra kofeino...
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 13:14
Kūno priežiūra - toks potamsis miškas man Nežinau, ar turiu celiulitą. Tai vis vyro pasiklausiu, o jis mane durne išvadina. Kad neturiu tokio kaip šešiasdešimtmetės moteriškės moterų pliaže, tai faktas. Bet gal mažesnį turiu? Nu bet tokio kaip draugė irgi neturiu Bet turiu anticeliulitnį AVON kremą Pasitepu, kai netingiu (tai reiškia sykį per mėnesį ar rečiau). Man jis patinka, nes vėsina odą. Va tai ir visas man žinomas jo poveikis
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-08 14:55
Man pradėjus KT gerti baisiai išryškėjo Nors svoris beveik nesikeitė. Stengiuos gazuotus riboti; iš kremų labiausiai patiko L'oreal (iš naujesnių)- dėl to, kad neturi to bjauraus lipnumo ir kvapas pakenčiamas. Teisybė - esmė yra masažas. Man net rankas paskaudavo. Kažkiek buvo pagražėjusios kojos kol tepiau. ant kremo rekomendavo tepti ir pilvą- tas tikrai buvo pagražėjęs, formas įgavęs Dabar aptingau
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-21 10:34
as tai turiu toki maza.... na, jei suspaudi oda ar atsisedi kaip nors taip, kad leska prispaudi, isryskeja ta apelsino zievele bet as kasdien mozojuos kremais, svetikli daznai naudoju...ir pakilnoju kojas bent jau koki karta i diena na tai tas mozojimas kremais veikia labiau gal del to pacio proceso - masazuojasi gi dubcius bet siaip tas celiulitas neveshi pas mane labiau...tikiuosi dar ilgai neishveshes o kremus tai renkuosi nebutinai anticeliulitinius, nes jie gi brangus pasiutusiai..tiesiog bilenkoki krema kuno tepu i vsio
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-21 16:03
Cituoti(tyla @ Dec 8 2006, 02:55 PM) 1185 Man pradėjus KT gerti baisiai išryškėjo Nors svoris beveik nesikeitė.
Ar teko girdėti, kad celiulitas nėra jokia patologija, kaip bando įtegti mums į galvas tie, kas iš to nemažus pinigus darosi?Tai yra normali moters organizmo reakcija į hormonų pakitimus.Šis pavyzdys ir parodo, kad pradėjus vartoti KT, pasikeitė hormonų veikla, kas galbūt ir paskatino atsirasti celiulitui.Tai ne mano sugalvotos mintys, tą sužinojau iš patologijos dėstytojų.
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-30 11:16
esu skaičiusi,kad padeda kavos triščiai,bet man trūksta kantrybės tepliotis jais,o ir kavos neikad negeriu
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-31 13:48
o sakykit nuo baltos duonos ar gali buti celiulitas?
|
| |
 Eli.lt |
2006-12-31 14:47
Cituoti(Katukas @ Dec 31 2006, 01:48 PM) 2881 o sakykit nuo baltos duonos ar gali buti celiulitas?
gali jei suvalgysi toną
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-01 18:02
Cituoti(Afrodite @ Dec 30 2006, 09:16 AM) 2753 esu skaičiusi,kad padeda kavos triščiai,bet man trūksta kantrybės tepliotis jais,o ir kavos neikad negeriu
Ir aš girdėjau,jog padeda.Be to atkreipiau dėmesį,jog anticeliulitinių priemonių sudėty dažnai būna kofeino.
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-01 18:03
Cituoti(Nenuorama @ Jan 1 2007, 06:02 PM) 2977 Ir aš girdėjau,jog padeda.Be to atkreipiau dėmesį,jog anticeliulitinių priemonių sudėty dažnai būna kofeino.
tik iš kur gauti kantrybės jais teptis ir ryte ir vakare?
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-01 18:10
Cituoti(Afrodite @ Jan 1 2007, 04:03 PM) 2979 tik iš kur gauti kantrybės jais teptis ir ryte ir vakare?
Gal nebūtina kasdien jais teptis,kiek žinau užtenka du kartus per savaitę,gerai įtrint tirščius ir po to užviniot celiulitines vietas politilenu,o likusias savaitės dienas naudot kokį kremuką,kad ir Garnier ar Avon,nors ir tam laiko reik,juk grožis reikalauja pastangų
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-01 18:11
kremuku tai aš netingiu tepliotis,kažkaip dažnai tepu šlaunis juo,o po maudynių vakare kūno kremuku visą kūną visad tepu,bet kavos tirščiais nežinau kažkaip nesiryžtu
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-01 18:29
Gali įsygyt dar specialų masažo šepetį ir kontrastinis dušas-ypač veiksmingas,o dar žinau stebuklingą pratima šlaunims,jis žiauriai sunkus,bet veikmingas,galima sustangrint šlaunis per mėnesį atliekant kasdien po penkis pritūpimus,tik tūptis reik labai lėtai,kuo lėčiau,tuo veiksmingesnis,vienas pritūpimas turi užtrukt apie minutę (tūpiant ir stojantis),kojas laikyt pečių plotį ir jokiu būdu nespiruokliuot,sportininkams net patartina pritūpt iki pusės ir susting kuo ilgiasniam laikui.Kojas ims labai skaudėt,beje,pėdų nuo žemės kelt negalima,visa koja reik remtis į grindis,o rankas ištiest į prieky.Yra tokia ir jogos poza,jogai pritūpdami vis sustingsta vietoj,ypač sunku sustingt,kai jau beveik pritupu kojos būna gerokai sulenktos per kelius.
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-02 12:38
Cituoti(čiučiundra @ Jan 2 2007, 12:30 PM) 3064 Kas tai per šepetys?
aš tai turiu 2 vienas toks plasmasinis,su tokiais rutuliukaisbraukyti per šlaunis,o kitas tai tos su ilga rankena,šiurštus,tai masažuoju šlaunis ir nugarytę patinka masažuotis,oda tokia švelnesnė būna ir taip patinka,tiesa kartais tingisi labai
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-04 17:15
O as nauduoju Clinians firmos krema-geli. Man jis patinka. Dar sesuo atveze is londono specialu masazuokli,tai duos pameginti.
|
| |
 Eli.lt |
2007-01-07 23:38
kazkada ziurejau laida per telika apie celiulita, tai vienas Maskvos profesorius pasake, kad celiulita galima isgydyti tik tabletem. Jos yra brangios (kainos jis nepasake) ir parduodamos tik Rusijoje. Visi kremukai gali tik sumazinti celiulita, bet neisgydys. o kremas nuo celiulito turi buti ne vesinantis, o atvirksciai.
Pati turiu kremuka, man jis LABAI FAINAS. VICHY firmos, jis yra Eurovaistinese, kaina jo apie 100lt, jis tikrai padeda (aisku kazkuriam laikui).
|
| |
Viršun ^ | Forumas
> Kūno priežiūra
> Celiulitas
|
Šiandien gimtadienius švenčia ( 18)
|